Thomas Bodström

Thomas Bodström har under 2009 kvittat ut sig från 19 av 36 voteringsomgångar i riksdagen. Vid tio av de 19 gångerna hade han uppdrag som advokat, där han tjänade upp till 15 000 kronor per dag vid sidan av inkomsterna från riksdagen.

Bodström har alltså 53 procents frånvaro vid votering i riksdagen (votering = röstning) vilket lägger honom i tio i topp av alla riksdagens 349 ledamöter och enligt TV4s Kalla fakta så är det bara partiledare som har högre frånvaro. Man får alltså ha frånvaro om man jobbar med partifrågor eller möter väljare ute i samhället.

Smart ide det här med att vara politiker, 54 000 i måndslön och det är något form av deltidsjobb som valfritt kan kombineras med extrajobb. Bodström själv har ju dessutom skrivit en deckare under denna tid. Undrar om han får ihop 5 timmar i veckan i riksdagen…?

Men det är klart han tillhör ju Sveriges arbetarparti och är väl en flitig person. Trist bara att vi betalar hans grundlön på 54 000 i månaden och att han dessutom inte behöver jobba särskilt mycket för den lönen utan jobbar med egna projekt på arbetstid. Men det verkar ju vara något särskilt med dessa sossar och deras dubbla inkomster. Han måste ha rådfrågat min ”idol” Wanja Lunby Wedin.

Lämna en kommentar